Ieri, înainte cu o zi de Ziua Copilului, într-o şedinţă a cabinetului turc, preşedintele Erdogan a ordonat modalitatile de intrare în vara aceasta pe teritoriul Turciei. Acestea sunt similare cu cele prevazute de o buna parte din ţările Uniunii Europene, inclusiv de Romania.

Condiţii Călătorie Turcia 2021 Covid

De la 1 iunie:

  • Vor putea intra în Turcia persoanele care pot prezenta un certificat de vaccinare care să dovedească ca au fost imunizaţi cu doua doze si au trecut 14 zile de la rapel (probabil pentru Johnson & Johnson, se va putea intra fără conditii la 14 zile de la prima vaccinare)
  • Vor putea intra în Turcia persoanele care pot prezenta o dovadă că au fost bolnavi de COVID în ultimele 6 luni (nu am înca amanuntele ce documente trebuie prezentate)
  • Vor putea intra în Turcia cei care prezinta un test PCR efectuat cu maximum 72 ore înainte de intrarea în Turcia sau un test rapid antigen efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Turcia.

Pasagerii care nu vor putea prezenta nici unul din aceste documente vor sta în carantină înainte de a putea călători liberi în Turcia.

Se poate călătorii în Turcia

  • Barurile şi restaurantele vor fi redeschise, respectand normele sanitare in vigoare între orele 7:00 si 21:00
  • Interdicţia de a ieşi din casa va fi prelungita în luna iunie de la 22:00 la 5:00 (pentru zilele de lucru) şi de sămbătă orele 22:00 până luni orele 5:00 (deci, interdicţia de a ieşi din casă duminică).

Probabil turiştii străini vor fi exceptaţi de la ordinul de a sta în casă, dar probabil toate magazinele, atracţiile, restaurantele şi cafenelele vor fi închise între aceste ore.

Sursa: Ambasada Romaniei in Republica Turcia, Daily Sabah, Hurriyet, Imperator Travel