Tradiţii de Crăciun în Transilvania. Sărbătorile de iarnă în Transilvania au un farmec deosebit. Povestea Crăciunului transilvănean este una plină de magie, tradiţii și bucate ce îți vor lăsa papilele gustative să ceară bis. Dar cum sărbătoresc cei de la Casa Dives – Varianta Boierească acest eveniment anual?

Transilvania, acea regiune istorică care fascinează prin frumuseţea sa naturală și culturală, are și multe secrete culinare și tradiţionale de dezvăluit în această perioadă. De la sarmalele delicioase, trecând prin cozonacul cu nucă și ajungând la colindul ce reunește comunitățile, sărbătoarea Crăciunului aici este un amestec perfect între bucurie, mâncare și tradiție.

Tradiţii de Crăciun în Transilvania

Locul magic unde tradiția întâlnește confortul modern

Tradiţii De Crăciun În Transilvania
Tradiţii De Crăciun În Transilvania

Casa Dives – Varianta Boierească este un sanctuar al tradițiilor în inima Transilvaniei, situat strategic în triunghiul Castelul Corvinilor-Sibiu-Salina Turda. Aceasta casă, care datează din 1850, nu este doar un loc unde te poți caza, ci o experiență culturală ce te imerge în obiceiurile și atmosfera autentică transilvăneană.

Cum sărbătorim Crăciunul la Casa Dives?

Tradiţii De Crăciun În Transilvania
Tradiţii De Crăciun În Transilvania

Postul Crăciunului este ținut cu sfințenie. Și chiar dacă postim, asta nu înseamnă că nu ne răsfățăm cu bucate delicioase (…) slow food, preparate în stil tradițional, care anticipează bucuriile culinare ale sărbătorilor. Aici, a lua masa este o experiență culturală, iar tradițiile sunt readuse la viață cu fiecare îmbucătură.

Tradiționala tăiere a porcului este un ritual pe care mulți dintre oaspeții noștri aleg să îl experimenteze. Acesta nu doar că aduce în farfurie delicii precum cârnații, sarmalele și caltaboșii, dar reunește și comunitatea într-o sărbătoare a recoltei și a pregătirilor pentru Crăciun.

Tradiţii De Crăciun În Transilvania
Tradiţii De Crăciun În Transilvania

Colindul este o tradiție pe care o reînviem an de an, invitându-i pe oaspeții noștri să participe, să cunoască și să trăiască bucuria adusă de colindele tradiționale.

Experiențe tematice și relaxare

Știm cât de important este să te simți răsfățat și relaxat în vacanță, așa că am pregătit pentru tine o gamă variată de activități, de la masaje de relaxare, piscină încălzită și jacuzzi, la echitație în peisajul montan sau trasee de drumeție pe Via Transilvanica.

Cazare cu masaj la munte – combinaţia perfectă

Vacanţa perfectă nu înseamnă întotdeauna doar cazare plăcută, plimbări în natură şi mâncare bună. Uneori e nevoie de mai mult pentru a beneficia de sejur relaxant perfect, iar o ședință de masaj poate fi exact elementul care vă va ajuta să vă destindeţi şi să vă bucuraţi la maximum starea de bună dispoziție mult dorită.

Pensiune cu piscină încălzită la munte

Cum ar fi să pleci cu gaşca într-o zonă de basm unde să trăiţi clipe memorabile? Când ai chef de ceva diferit, de ceva neaşteptat, de ceva autentic, atunci meriţi să trăieşti o aventură deosebită! La urma urmei, momentele frumoase alături de prieteni, familie şi cei dragi sunt poate cele mai preţioase lucruri din viaţa noastră.

Cazare cu Jacuzzi in Transilvania

In inima Transilvaniei, pe Valea Pianului, unde povestea si realitatea isi dau intalnire, un loc te cheama sa descoperi farmecul unui weekend romantic: Casa Dives. Construita in 1850 si imbogatita cu povesti si traditii, aceasta destinatie promite mai mult decat o simpla cazare.

Echitație la munte

Casa Dives ofera echitatie la munte in Transilvania pentru toate nivelurile de experienta, adaptand fiecare plimbare la nivelul fiecarui calaret, asigurand o atmosfera relaxanta si frumoasa pentru toti! Plimbarile se aventureaza prin unele dintre cele mai pitoresti zone din Transilvania. Cazare munte cu echitatie: Aceasta este garantat o experienta memorabila pentru oameni de toate varstele. Drumetia calare este combinatia unica intre apropierea de animale si explorarea padurilor sau a peisajelor magnifice de pe Valea Pianului.

Via Transilvanica – Traseu de drumeții tematice

Via Transilvanica este un traseu de drumeții tematice și de anduranță din România, cu o lungime totală de 1.420 km, care începe la Putna, Suceava, străbate 10 județe, peste 400 de comunități și 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și se termină la Turnu Severin. Drumul promovează diversitatea culturală, etnică, istorică și naturală a Transilvaniei, Bucovinei și Banatului montan. A fost construit între 2018 și 2022, cu designul și concepția sa puternic inspirate de căile istorice ale pelerinilor și traseele de drumeții, cum ar fi Drumul Sfântului Iacob și Traseul Appalachian. Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare. Deviza traseului Via Transilvanica este „Drumul care unește”.

Tradiţii de Crăciun în Transilvania

În concluzie, Casa Dives – Varianta Boierească îți oferă o experiență autentică de Crăciun în Transilvania. Este locul unde tradiția, confortul și natura se întâlnesc pentru a crea amintiri de neuitat. Te invităm să evadezi din cotidian și să descoperi magia sărbătorilor în inima Transilvaniei.