Schi la Paltinis. Statiunea Paltinis este situata in mijlocul unor paduri de conifere, in centrul Romaniei la 32 km de Sibiu, pe coasta nordica a muntilor Cindrel. Paltinisul este cea mai veche statiune din tara, nu doar printre cele mai inalte (1442m), fiind infiintata in anul 1894 de catre Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor – SKV (Siebenburgischer Karpatenverein).

Schi la Paltinis

Paltinisul este o optiune interesanta pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarna sau plimbarilor prin rezervatia lezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare.

Odata ajuns la Paltinis nu ai cum sa te plictisesti. Poti sa schiezi, sa urci crestele impadurite de la Arena Platos sau Telescaun Paltinis sau doar sa admiri panorama care ti se deschide in fata.

Fie ca stai o zi sau o vacanta intreaga, un lucru este sigur: te vei bucura, te vei simti bine, iar Paltinisul iti va ramane mult timp in inima. Statiunea este situata pe coasta de nord-est a muntilor Cindrel.

Conditiile de schi sunt excelente incepand din decembrie pana in aprilie. Partia Oncesti sau Arena Platos din statiune este accesibila pentru toti impatimitii sporturilor de iarna.

Arena Platos Paltinis

Schi La Paltinis
Schi La Paltinis

Cel mai nou mountain resort din judetul Sibiu, deschis la doar cativa kilometri de statiunea Paltinis. Calitate austriaca la preturi romanesti:

Complexul de schi si snowboard Arena Platos Paltinis si-a deschis pentru prima data portile in urma cu 10 ani de zile, in 2010. Resortul dispune de aproximativ 3.5 km de partii, impartite pe diferite categorii de dificultate si nivel. 

Partiile sunt dotate cu peste 20 tunuri de zapada care garanteaza zapada.In acest moment partiile cu nocturna sunt deservite de 4 teleschi si 1 telescaun, destinat atat relaxarii fluxului de schiori si snowboarderi cat si celor care doresc sa foloseasca partia de sanii dotata cu nocturna sau sa faca o urcare si coboarare fara echipament.

Are si cel mai modern fun-park din Romania cu nocturna, unul construit pe patru platforme, fiecare numarand diferite elemente de dificultate mica, medie si avansata.

Arena Platos Paltinis a fost conceput de la bun inceput ca un complex de sport si sanatate destinat in primul rand familiilor. Scoala de schi este una dintre cele mai bune din tara, cu profesori bine pregatiti si care ofera clientilor rezultate foarte bune. Avem si Gradinita pe schi destinata celor mici sa primeasca prima simtire pe schi. In incinta Scolii, incepatorii beneficiaza si de doua benzi rulante, care le faciliteaza invatarea sporturilor albe.

Centrul de inchirieri a fost, de asemenea, dotat cu echipamente de foarte buna calitate si cu o gama de marimi ce acopera de la cei mai mici schiori p├ón─â la schiorii si snowboarderii avansa╚Ťi.

Cei mici au la dispozitie doua partii de incepatori unde pot descoperi tainele schiului si in urma cu un sezon, pentru ei a fost pregatita si Aleea cu Pove╚Öti, o promenada pe care se pot intalni cu figurine din desene animate preferate.

Iar nu in ultimul rand, Arena Platos Paltinis este un loc de distractie garantata. In fiecare weekend, la Arena Platos Paltinis au loc concursuri sportive, unele destinate profesionistilor, altele destinate inclusiv familiilor sau concursuri ceva mai traznite, deja faimosul Miss Bikini sau Slide and Freeze, concursul ├«n care concuren╚Ťii trebuie sa traverseze pe schiuri sau pe placa un lac artificial construit la baza partiei. Party-urile si concertele ce au loc la Arena Platos au devenit legendare, apreski-ul fiind plin pana la refuz de fiecare data c├ónd sus la partie au loc asemenea evenimente.

Complexul de schi si snowboard Arena Platos Paltinis a fost infiintat in anul 2010, cu scopul de a oferi turistilor vacante de iarna intr-un resort montan unic in Romania prin oferta de echipamente si servicii precum scoala de schi si de snowboard.

Dotarile constau in: instalatii de teleschi, telescaun si zapada artificiala, gradinita pe schiuri, partiile pentru schiat, snowboard sau sanie, dotate cu benzi transportoare. La baza partiilor se afla Apres Ski Barul unde au loc petrecerile cu tematici potrivite sarbatorilor din perioada iernii si concursuri cu premii si surprize.

Partia Oncesti sau Telescaun Paltinis

Schi La Paltinis
Schi La Paltinis

Partia Oncesti sau Telescaun Paltinis a fost infiintat in 1971 si dispune de o instalatie pe cablu cu un numar de 52 de scaune pentru cate 2 pesoane cu o viteza de 2m/s si 360 de persoane pe ora.

Acesta a fost modernizat in anul 2011 si deseveste partia Oncesti cu o lungime de 1050 metri cu o diferenta de nivel de 241m, avand 17 stalpi de telescaun.

Partia este prevazuta si cu un teleski de 400m pentru incepatori si copii, cu o diferenta de nivel de 138m. Partia dispune de instalatie de nocturna si deasemenea din anul 2013 a fost dotata cu tunuri de zapada.

Telescaunul functioneaza pe toata perioada anului, nu numai in sezonul rece, pentru a se bucura de frumusetea muntilor si turistii veniti la munte in timpul verii nu numai iubitorii sportului de iarna.

Statiunea se afla la 32 km distanta de orasul Sibiu iar legatura se face printr-o sosea moderna si bine intretinuta ce strabate un peisaj de vis atat pe timp de iarna cat si pe timpul verii.

Partia dispune si de doua Apresski-uri, unul la baza partiei, iar celalalt in varful partiei, la statia de sosire, cu vedere panoramica extraordinara si terase exterioare, unde turistii si iubitorii sporturilor de iarna pot servi pe toata durata zilei sucuri, cafele, ceaiuri, ciocolata calda si mancare.

Ideea este imprumutata si adusa la Paltinis in Judetul Sibiu din Austria fiind adaptata cerintelor turistilor din Romania care doresc sa-si petreaca vacantele de iarna la munte intr-un mediu dinamic si distractiv.

Este un resort de schi adresat copiilor, juniorilor, parintilor, bunicilor sau chiar celor care fac performanta pe schi sau snowboard.

Articol preluat de pe CasaDives.ro.