Rom├ónia va fi deschis─â turismului extern, iar turi┼čtii str─âini vor putea veni ├«n Rom├ónia cu respectarea condi┼úiilor generale, ├«n func┼úie de lista pe care se afl─â ┼úara, a anun┼úat ast─âzi, dup─â ┼čedin┼úa de Guvern, ministrul Economiei, Claudiu N─âsui, conform Agerpres.

România Deschide Turismul Extern

„O veste bun─â pentru turism ┼či pentru HoReCa. Rom├ónia va fi deschis─â turismului extern. S-a eliminat din Hot─âr├órea de Guvern lista persoanelor care aveau dreptul s─â vin─â. Pe l├óng─â criteriile generale pentru ┼ú─ârile din listele verzi, galbene ┼či ro┼čii, mai era ┼či o list─â a persoanelor care avea dreptul s─â intre ├«n ┼úar─â. Aceast─â list─â a fost eliminat─â. A fost un lucru care ne-a fost cerut de mai toate organiza┼úiile de profil din turism. Au fost ┼či discu┼úii bilaterale pentru discu┼úii selective, acum avem o regul─â clar─â ┼či general aplicabil─â tuturor ┼ú─ârilor”, a explicat ministrul Economiei.

N─âsui a explicat, pe pagina sa de Facebook, c─â, ├«n trecut era men┼úionat─â expres lista celor care pot veni ├«n Rom├ónia (la art. 2 alin. (1) pct. 7 ┼či art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021), noteaz─â sursa citat─â.

„Pentru a putea primi turi┼čti str─âini, puteam fie s─â ad─âug─âm ┼či turismul la list─â, fie s─â scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua solu┼úie. Mul┼úumesc premierului Florin C├«┼úu ┼či ministrului Lucian Bode c─â au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turi┼čtii str─âini vor putea veni cu respectarea condi┼úiilor generale (├«n func┼úie de lista pe care se afl─â ┼úara)”, a scris ministrul Economiei.