Am f─âcut un top al celor mai importante lucruri pe care ar trebui s─â le ╚Ötii c├ónd te cazezi la un hotel. Evident c─â este genul de informa╚Ťii pe care nu ╚Ťi le spune nimeni. Din motive lesne de ├«n╚Ťeles.

1. Personalul de la recep╚Ťie ╚Ötie perfect care sunt cele mai bune camere.

C├ónd faci check-in la un hotel, persoana din fa╚Ťa ta este cea care ├«╚Ťi alege camera ├«n care vei sta ╚Öi ╚Ötie dac─â vei primi una bun─â sau nu. Indiferent ce ai v─âzut tu pe site c├ónd ai f─âcut rezervarea, doar membrii staff-ului de la hotel cunosc exact care camere sunt mari ╚Öi care sunt mici, care sunt departe de lift, prost luminate, cu priveli╚Öte bun─â sau nu, zgomotoase sau nu. Nimeni altcineva. ├Än aceste condi╚Ťii, ar fi o idee foarte proast─â s─â te por╚Ťi arogant sau ur├ót cu personalul hotelului. Te poate costa scump.

2. Dac─â ╚Ťi-ai rezervat o camer─â ieftin─â, atunci chiar o s─â prime╚Öti o camer─â ieftin─â.

├Än zilele noastre, c├ónd totul se face pe Internet, persoana de la recep╚Ťie ╚Ötie unde ╚Ťi-ai rezervat camera, c├ót ai pl─âtit pentru ea ╚Öi exact pentru ce facilit─â╚Ťi ai optat. ╚śi, probabil, a primit instruc╚Ťiuni despre ce trebuie s─â fac─â atunci c├ónd camerele au fost rezervate pentru tarife foarte mici (promo╚Ťii etc). Cu alte cuvinte, atunci c├ónd ai pl─âtit 10 dolari pe noapte nu ar trebui s─â te a╚Ötep╚Ťi s─â prime╚Öte camera cu cea mai bun─â priveli╚Öte din hotel.

3. Camera ta poate fi curat─â, dar asta nu ├«nseamn─â c─â toate lucrurile au fost cur─â╚Ťate

Trebui s─â ╚Ötii c─â femeile care fac curat au de cur─â╚Ťat ├«ntre 10 ╚Öi 30 de camere pe zi ╚Öi trebuie s─â se mi╚Öte repede ├«ntre ora de check-out ╚Öi cea de chek-in. Cu alte cuvinte, au la dispozi╚Ťie cam 15-20 de minute pentru a cur─â╚Ťa fiecare camer─â. Asta ├«nseamn─â c─â se vor schimba a╚Öternuturile, vor ├«nlocui ce s-a folosit peste noapte (paharele, prosoapele ╚Öi ce╚Ötile de cafea) vor verifica minibarul ╚Öi gata. G├ónde╚Öte-te la propriul dormitor: c├óte lucruri po╚Ťi s─â faci ├«n 15 minute? A╚Öa este de curat─â camera ta.

4. Multe lucruri din camera ta nu sunt cur─â╚Ťate niciodat─â (sau aproape niciodat─â)

În această categorie intră coffee maker-ul, mânerele de la dulap, telecomanda de la televizor și altele. Dacă ești germofob ar trebui să fii atent la toate lucrurile din cameră, în afară de așternuturile patului.

5. Acest lucru e valabil ├«n special pentru cuvertura de pat

Hotelurile schimb─â cuverturile de la pat foarte rar, cu toate c─â se petrec o mul╚Ťime de lucruri pe acestea. Toate ponturile despre hoteluri avertizeaz─â acest lucru: nu te ├«ntinde direct pe cuvertur─â.

6. S-ar putea ca ├«n camera ta s─â se fi ├«nt├ómplat lucruri nebune╚Öti

Un lucru comun ├«n industria hotelier─â este acela c─â nimeni nu vorbe╚Öte despre ce s-a ├«nt├ómplat ├«ntr-o camer─â de hotel. Nu vei afla niciodat─â de la recep╚Ťie sau de la camerist─â dac─â ├«n camera ta s-au petrecut aventuri scandaloase, arest─âri, petreceri cu droguri, decese sau chiar crime.

7. Dac─â faci check-in prea devreme sau prea t├órziu s-ar putea s─â ai de pierdut

Dac─â ajungi la hotel ├«n afara orelor de check-in normale s-ar putea s─â prime╚Öti ceea ce hotelul are disponibil ├«n acel moment. ╚śi s-ar putea s─â nu fie cea mai bun─â camer─âÔÇŽ

8. …pe de alt─â parte ar putea s─â ├«nsemne c─â prime╚Öti cea mai bun─â camer─â.

Unii exper╚Ťi recomand─â ├«ns─â s─â ├«ncerci. ├Än mod normal, dac─â ajungi diminea╚Ťa la hotel, ├«nainte ca toate camerele s─â fie preg─âtite sau seara, ├«n noapte, c├ónd cea mai mare parte sunt ocupate, ceea ce a r─âmas poate fi o camer─â mai bun─â dec├ót cea pe care ai pl─âtit-o. Astfel de camere mai bune sunt l─âsate inten╚Ťionat p├ón─â ├«n ultimele minute.

Recent, dup─â o c─âl─âtorie cu familia, din cauza unei ├«nt├órzieri mari a zborului, am ajuns la hotel dup─â ora 11. Am primit un apartament de╚Öi pl─âtisem pentru o camer─â standard (era, de fapt, un apartament pentru c─âl─âtori cu dizabilit─â╚Ťi) a╚Öa c─â am avut mult extra-spa╚Ťiu. Pentru a da aceste camere speciale, hotelul are nevoie s─â fie sold-out sau foarte aproape de a fi deci, iat─â, ce noroc pe capul unor c─âl─âtori ├«nt├órzia╚Ťi!

9. Ceilal╚Ťi c─âl─âtori ╚Ötiu ╚Öi ei toate aceste lucruri ╚Öi ar trebui s─â avem grij─â unii de al╚Ťii.

Dac─â oaspe╚Ťii hotelurilor ar ├«ncepe s─â acorde mai mult─â aten╚Ťie modului ├«n care se comport─â ├«n hoteluri, lucrurile ar fi mai bine pentru noi to╚Ťi. De exemplu, dac─â cite╚Öti acest articol, atunci ├«ncearc─â s─â p─âstrezi c├ót mai curat─â camera de hotel, iar e,u care stau noaptea urm─âtoare acolo, voi face acela╚Öi lucru- cu to╚Ťii vom avea mai pu╚Ťine lucruri de care s─â ne facem griji.

Sursa: https://www.smartertravel.com/