Am făcut un top al celor mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi când te cazezi la un hotel. Evident că este genul de informații pe care nu ți le spune nimeni. Din motive lesne de înțeles.

1. Personalul de la recepție știe perfect care sunt cele mai bune camere.

Când faci check-in la un hotel, persoana din fața ta este cea care îți alege camera în care vei sta și știe dacă vei primi una bună sau nu. Indiferent ce ai văzut tu pe site când ai făcut rezervarea, doar membrii staff-ului de la hotel cunosc exact care camere sunt mari și care sunt mici, care sunt departe de lift, prost luminate, cu priveliște bună sau nu, zgomotoase sau nu. Nimeni altcineva. În aceste condiții, ar fi o idee foarte proastă să te porți arogant sau urât cu personalul hotelului. Te poate costa scump.

2. Dacă ți-ai rezervat o cameră ieftină, atunci chiar o să primești o cameră ieftină.

În zilele noastre, când totul se face pe Internet, persoana de la recepție știe unde ți-ai rezervat camera, cât ai plătit pentru ea și exact pentru ce facilități ai optat. Și, probabil, a primit instrucțiuni despre ce trebuie să facă atunci când camerele au fost rezervate pentru tarife foarte mici (promoții etc). Cu alte cuvinte, atunci când ai plătit 10 dolari pe noapte nu ar trebui să te aștepți să primește camera cu cea mai bună priveliște din hotel.

3. Camera ta poate fi curată, dar asta nu înseamnă că toate lucrurile au fost curățate

Trebui să știi că femeile care fac curat au de curățat între 10 și 30 de camere pe zi și trebuie să se miște repede între ora de check-out și cea de chek-in. Cu alte cuvinte, au la dispoziție cam 15-20 de minute pentru a curăța fiecare cameră. Asta înseamnă că se vor schimba așternuturile, vor înlocui ce s-a folosit peste noapte (paharele, prosoapele și ceștile de cafea) vor verifica minibarul și gata. Gândește-te la propriul dormitor: câte lucruri poți să faci în 15 minute? Așa este de curată camera ta.

4. Multe lucruri din camera ta nu sunt curățate niciodată (sau aproape niciodată)

În această categorie intră coffee maker-ul, mânerele de la dulap, telecomanda de la televizor și altele. Dacă ești germofob ar trebui să fii atent la toate lucrurile din cameră, în afară de așternuturile patului.

5. Acest lucru e valabil în special pentru cuvertura de pat

Hotelurile schimbă cuverturile de la pat foarte rar, cu toate că se petrec o mulțime de lucruri pe acestea. Toate ponturile despre hoteluri avertizează acest lucru: nu te întinde direct pe cuvertură.

6. S-ar putea ca în camera ta să se fi întâmplat lucruri nebunești

Un lucru comun în industria hotelieră este acela că nimeni nu vorbește despre ce s-a întâmplat într-o cameră de hotel. Nu vei afla niciodată de la recepție sau de la cameristă dacă în camera ta s-au petrecut aventuri scandaloase, arestări, petreceri cu droguri, decese sau chiar crime.

7. Dacă faci check-in prea devreme sau prea târziu s-ar putea să ai de pierdut

Dacă ajungi la hotel în afara orelor de check-in normale s-ar putea să primești ceea ce hotelul are disponibil în acel moment. Și s-ar putea să nu fie cea mai bună cameră…

8. …pe de altă parte ar putea să însemne că primești cea mai bună cameră.

Unii experți recomandă însă să încerci. În mod normal, dacă ajungi dimineața la hotel, înainte ca toate camerele să fie pregătite sau seara, în noapte, când cea mai mare parte sunt ocupate, ceea ce a rămas poate fi o cameră mai bună decât cea pe care ai plătit-o. Astfel de camere mai bune sunt lăsate intenționat până în ultimele minute.

Recent, după o călătorie cu familia, din cauza unei întârzieri mari a zborului, am ajuns la hotel după ora 11. Am primit un apartament deși plătisem pentru o cameră standard (era, de fapt, un apartament pentru călători cu dizabilități) așa că am avut mult extra-spațiu. Pentru a da aceste camere speciale, hotelul are nevoie să fie sold-out sau foarte aproape de a fi deci, iată, ce noroc pe capul unor călători întârziați!

9. Ceilalți călători știu și ei toate aceste lucruri și ar trebui să avem grijă unii de alții.

Dacă oaspeții hotelurilor ar începe să acorde mai multă atenție modului în care se comportă în hoteluri, lucrurile ar fi mai bine pentru noi toți. De exemplu, dacă citești acest articol, atunci încearcă să păstrezi cât mai curată camera de hotel, iar e,u care stau noaptea următoare acolo, voi face același lucru- cu toții vom avea mai puține lucruri de care să ne facem griji.

Sursa: https://www.smartertravel.com/