Locuri aproape de Bucureşti. Zilele trecute am cerut pe Facebook câteva recomandări cu multă iarbă verde și liniște. Unele dintre ele se regăsesc în rândurile de mai jos.

Mi-am dat seama că din perioada facultății știu destule locații și locuri faine, așa că mi-am adunat gândurile și notițele și am făcut o listă mai jos, atât pentru voi, cât și pentru noi atunci când suntem lipsiți de inspirație.

Locuri Aproape De București

10 atracții turistice pe care trebuie să le vezi în Braşov

Lucruri aproape gratuite de făcut în București

Am gasit 6 locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi

9 lucruri despre cazarea la Hotel

O escapadă aproape de casă, într-un weekend, are câteva avantaje pe care merită să le iei în calcul. În primul rând, nu vei pierde timp pe drum. Ajungi în locul ales, în medie, într-o oră, așa că în restul zilei faci doar ceea ce-ți poftește inima: te plimbi, pe jos sau cu bicicleta, explorezi, te relaxezi, pescuiești, faci plajă, un grătar în aer liber și descoperi amănunte despre istoria locului ales. La aceasta se adaugă costurile reduse, posibilitatea de a reveni rapid acasă, dacă îți joacă vremea feste.

În zilele foarte senine, de pe clădirile înalte din Bucuresti se văd munții. E cea mai bună dovadă care arată că doar în 100 de kilometri spre nord se schimbă și peisajul, și aerul.

Distracție și relaxare. Varianta super cool.

Locuri Aproape De București.

Domeniul Știrbei

Palatul Știrbei din Buftea este un palat situat la 20 de kilometri, de București. Barbu Dimitrie Știrbei, domnitor al Țării Românești a început în 1850 construcția palatului de la Buftea ca o culă, prevăzută cu două tuneluri de ieșire în caz de primejdie.

Rezervatia De Zimbri De La Bucsani Neagra
dincartier.com

Rezervația de Zimbri de la Bucșani, Neagra

„Zimbraria Neagra” din cadrul Ocolului silvic Bucsani, in judetul Dambovita, este unul din locurile aproape de Bucureşti la mai putin de 80 de kilometri, la 30 de kilometri de mun. Targoviste si 35 Km fata de mun. Ploiesti.

In Rezervatia Neagra Bucsani, in luna mai 2010 exista un numar de 35 de zimbri, 16 masculi si 19 femele, ce traiesc pe 162 de hectare de padure. Toate cele 35 de animale au fost botezate cu nume care incep cu „RO”.

La sfarsitul anului 2009, zimbraria s-a imbogatit cu patru noi exemplare. Nascut in iunie 1986, Rociu este cel mai varstnic zimbru. Alti zimbri poarta nume ca : Rococo, Rotunda, Rogojan, Romario, Roberta si chiar „Robokap”.

Zimbraria Neagra s-a infiintat in 1983, cu scopul adaptarii speciei in zona de campie a acestui animal. In 1983, au fost adusi la Bucsani 18 zimbrii din tara, dar si cateva exemplare din strainatate. „Dupa 1995, scopul zimbrariei noastre a fost de inmultire si transfer al zimbrilor catre celelalte rezervatii.

Chiar daca traieste in captivitate, zimbrul este un animal mandru si sfios, caruia nu ii place sa se apropie prea mult de oameni.

Pe timpul iernii, zimbrul nu se mai poate hrani singur in totalitate: „Deja s-a invatat cu ajutorul din partea omului, iar padurile nu mai sunt virgine, ca altadata”. „Vizitatorii sosesc mai ales la sfarsit de saptamana. In aceste zile -vinerea, sambata si duminica – vin in medie 70 de turisti, care pleaca cu amintiri frumoase.

Dacă ești în căutarea unei cazări în apropiere de București, aruncă o privire pe ofertele de pe Travel Minit. Cu siguranță vei găsi imediat un loc pe placul tău! 

City break la Târgoviște

La 80 de kilometri, un loc aproape de Bucureşti este Târgoviște, municipiul de reședință al județului Dâmbovița, Muntenia, România. Reprezintă principalul centru economic, cultural, politic și administrativ al județului Dâmbovița. Împreună cu acesta face parte din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

Poți vedea: Turnul Chindiei, Biserica Domnească și poți face o lungă plimbare de plăcere prin centrul vechi. Foarte aproape este Rezervația de Zimbri, iar pădurile din jur au multe trasee marcate, perfecte pentru o tură cu bicicleta. 

Locuri Aproape De Bucureşti

Palatul Mogoșoaia

Din categoria locuri aproape de București face parte şi Palatul Mogoșoaia este o clădire istorică din localitatea Mogoșoaia, județul Ilfov, România, aflată la circa 15 km de centrul orașului București. Complexul conține clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții. Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 119 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

Palatul a fost construit până în 1702 de către Constantin Brâncoveanu în stil brâncovenesc, stil utilizat anterior și la un alt palat al voievodului, construit de acesta la Potlogi. Lucrarea a fost terminată în ziua de 20 septembrie 1702, conform pisaniei de pe latura de răsărit a palatului. Data începerii construcției nu este cunoscută, dar se știe că Brâncoveanu a început să cumpere pământ în zonă din 1681.

Principala clădire a complexului de la Mogoșoaia este palatul construit de Constantin Brâncoveanu, având apartamentele familiei princiare la primul etaj, unde se ajunge direct din curte pe o scară exterioară ce dă într-un balcon amplasat pe fațadă. Parterul palatului conține camerele servitorilor, iar la subsol se află o pivniță cu un tavan format din patru domuri. Fațada dinspre lac este și ea una aparte cu o logie de inspirație venețiană, cu trei arcade.

Parcul De Aventură Edenland
crestemsicalatorim.com

Parcul de aventură Edenland

Aflat la doar 20 de minute distanta de Bucuresti, pe Str. Cantonului nr. 12, in Balotesti, Edenland Park reprezinta destinatia ideala pentru aventura in aer liber, relaxare si distractie in familie sau cu prietenii. Fiind cel mai mare si cel mai sigur parc de aventura din Romania, Edenland Park ofera, de mai bine de 8 ani, o varietate larga de activitati in aer liber, atat pentru adulti cat si pentru copii de toate varstele. De la o plimbare cu bicicleta, pana la echitatie, trasee in copaci, tir cu arcul sau paintball, casute in copaci. Edenland Park ofera o multitudine de activitati potrivite iesirilor in familie, team-building-urilor, suprizelor in cuplu, petrecerilor corporate sau aniversarilor zilei de nastere. Te asteptam in fiecare zi de la ora 10:00 pana la apusul soarelui!

Câmpina și Valea Doftanei, lacul Paltinu

Locuri Aproape de Bucureşti. Lacul Paltinu, este un lac de acumulare pentru apa potabila, intins pe o lugime de 3 km, oferind o priveliste incantatoare. Ambele maluri ofera conditii prielnice pentru asezarea unor campinguri pitoresti si case de vacanta. Este asezat intr-o zona montana pitoreasca in bazinul Doftana, iar in apropriere se gaseste raul Doftana, la confluenta cu Paraul Paltinoasa si Secaria. Situat la o altitudine de 650 m lacul Paltinoasa ocupa o suprafata de 215 ha. Barajul Paltinu serveste in principal pentru alimentarea cu apa potabila si industiala a municipiilor Campina si Ploiesti. In subsidiar, barajul asigura si apa pentru irigarea a 9.000 ha in lunca raului Prahova in zona Baicoi-Ploiesti si pentru salubrizarea raului Dambul din Ploiesti.

Câmpina este un municipiu în județul Prahova, Muntenia, România. În 2002 avea o populație de 38.789 locuitori. În 2011 populația a scăzut la 32.935 locuitori. Amplasat într-un adevărat amfiteatru natural, municipiul Câmpina este situat pe Valea Prahovei și este înconjurat de trei râuri, care au modelat terasa Câmpina. Wikipedia

Cazare Domeniul Greaca Resort
Locuri Aproape De București

Domeniul Greaca

Domeniul Greaca este situat la 45 km de Bucureşti, în Judeţul Giurgiu. Conform legendei, localitatea si-a primit numele de la Hanul “La Greaca cea frumoasă”, aflat in proprietatea unei frumoase grecoaice care detinea si mosia din localitate, in urma cu sute de ani. Domeniul se intinde pe o suprafata de 32 de hectare si este aflat foarte aproape de intrarea in localitatea Greaca.

Resortul include un conac cu arhitectura neoromaneasca, un restaurant cu bucatarie romaneasca si mediteraneana, o crama si doua piscine exterioare. Conacul dispune de 15 camere şi 1 apartament pentru cazare. Camerele spaţioase sunt decorate în tonuri pastelate, iar detaliile florale şi mobila albă, din lemn masiv creează o ambianţă placuta. Intreg domeniul este o adevărată oază de liniste, de relaxare, insa poate deveni si un pretext perfect pentru evenimente importante din viata ta. Echipa Domeniul Greaca va recomanda cu drag de urmat traseul DN4 catre Oltenita- Popesti Leordeni-Frumusani – km 31 – dreapta catre Herasti – Hotarele (se va urma drumul cu prioritate) – Greaca!

Parcul de aventură Comana

Parcul de aventură se află la limita Parcului Natural Comana. Din București până aici faci circa 45 de minute și drumul este bun. 

In primul rand, cum ajungeti acolo, faceti un tur de recunoastere. Inca de la intrare o sa va frecati ochii de uimire pentru ca locul este tare frumos si foarte civilizat. Iarba ingrijita, alei curate. Totul este aranjat ca intr-o casa de gospodari. Mergand incet incet ajungeti pe malul Deltei Neajlovului, paradis pentru fel si fel de pasari si insecte. Apoi va intoarceti frumos, va puteti racori la Casa Comana si apoi obligatoriu va trantiti pe iarba. Dupa odihna, sunt insa o gramada de lucruri pe care le puteti face.

Tirul cu arcul costa 10 lei pe jumatate de ora, trei ore petrecute catarati prin copaci in parcul de aventura costa 50 de lei, tiroliana peste lac este 10 lei. Cu 50 de lei puteti face echitatie iar ca sa inchiriati o bicicleta va costa 50 de lei pe zi sau 15 lei pe ora. Daca tot sunteti in preajma, poate vreti sa luati o barca cu vasle care costa 35 de lei iar un caiac de 2 locuri costa 30 de lei pe ora. In curand, tot acolo se va putea face paintball si va aparea si un perete de escalada de 10,5 metri. Multumiti?

Pădurea Pustnicu

Un loc aproape de Bucureşti, se află la 10 kilometri de centru, pe vechiul drum spre mare. Pădurea Pustnicu și lacul Pasărea au devenit locuri comune pentru cei care vor să fugă din orașul aglomerat. Pe malul lacului este un complex turistic, cu restaurant și terasă, plus un debarcader pentru plimbare cu barca pe malul lacului. 

Locul tinde să fie foarte aglomerat la final de săptămână, mai ales în zona amenajată cu grătare.  

Balta De Pescuit Bucuresti
Locuri Aproape De București

Locuri Aproape de Bucureşti

Bălți de pescuit

Pescarii care vor să pescuiască în locuri aproape de Bucureşti sunt privilegiați, pentru că în jurul Capitalei sunt multe locuri bune unde se poate merge pentru o zi în aer liber chiar și cu familia, cu minime pregătiri de acasă (umbrelă, mâncare în lada frigorifică, scaune de camping):

  • Lacul Moara Vlăsiei 2
  • Lacul Tâncăbești
  • Lacul Hermes, Periș
  • Lacul Varlaam
  • Balta Grivița
  • Balta Movilița Colceag
  • Balta Candeasca
  • Balta Fundulea 6
  • Complex de agrement Belvedere
  • Laguna Verde

Sfaturi pentru siguranță

După experiența pandemiei de COVID-19, siguranța personală și a celor dragi a căpătat noi dimensiuni. Atenția și grija pentru detaliile care țin de eliminarea oricărui risc de infectare sunt esențiale, mai ales atunci când pleci de acasă.

Probabil că una dintre cele mai importante măsuri de siguranță va fi aceea de a evita aglomerația. Spațiul personal nu mai este doar o normă teoretică, ci trebuie respectat cu strictețe chiar (sau mai ales) atunci când mergem în locuri de agrement. 

Poartă mască în zone aglomerate

Poartă mască atunci când zona este aglomerată sau când spațiul personal nu poate fi respectat. Este foarte important să folosești masca în mod corect. Așază-ți masca pe față numai după ce ți-ai dezinfectat mâinile și spală-te sau dezinfectează-te după ce o dai jos. 

Este foarte util ca înainte să vizitezi locurile aproape de Bucureşti, să nu pleci înainte de a face o evaluare corectă a destinației și de a te informa, prin telefon, despre condițiile și măsurile de protecție luate, respectiv impuse oaspeților.