Dacă visezi o scăpare pe mediteraneană, cu plaje perfecte, sate de munte îndepărtate, experiențe de navigație și mâncare incredibilă – Corsica este destinația ta! Să vă prezentăm insula.

Ce să faci în Corsica

Trebuie să închiriem o barcă și să descoperim plajele de nisip îndepărtate, coastele stâncoase, grotele și viața sălbatică. Dacă nu aveți permis de navigație, va trebui să mergeți cu un skipper, dar începând cu 250 de euro veți avea propria barcă privată pentru câteva ore.

Costuri:
500 de euro pentru o plimbare cu barca de 3 ore cu skipper pornind din port în  Bonifacio cu Nautic Aventures.

Portul Bonifacio Franta
Vacanțe În Corsica: Cum Să Călătoreşti Mai Mult De O Săptămână

Alte lucruri de făcut atunci când în Corsica:

  • Ridicați-vă devreme pentru a vă bucura de una dintre plajele (superbe).
  • Mâncați specialitatea locală din Bonifacio – „Aubergines bonifacienne” , adică vinetele umplute cu brânză de capră și coapte la cuptor. Perfectiune pura!
  • Luați mașina și conduceți de la Porto Vecchio la coasta de vest, pe drumurile montane. Opriți-vă în Sartène și bucurați-vă de după-amiaza în acest sat de munte îndepărtat.

Orașul minunat Sartène merită vizitat pentru o după-amiază.

Sartene Corsica Franta
Sacalatorim.ro

Dimineața devreme pe plaja Santa Giulia.

Dimineața Devreme Pe Plaja Santa Giulia
Résidence Bella Vista

Cum să călătorești în jurul insulei

Puteți închiria cu ușurință  o mașină la aeroport (probabil o sa primiti un model mai vechi). Mai ales că drumurile sunt stâncoase, as recomanda un 4×4, o sa te simţi simți mai în siguranță într-o mașină mai bună.

Costuri:
depinde de model, cel puțin aproximativ 400 de euro pentru o săptămână . Rezervăm întotdeauna prin intermediul acestui site.

Alternativă:
Adu-ți propria mașină cu bacul! Acest lucru economisește ceva bani, dar asigură-te, ai nevoie de o anvelopa de rezervă pentru eventualele pagube.

Câte zile să stai

Ședere minimă:
3 nopți dacă doreşti doar o scurtă escapadă pentru a vă bucura de plaje. 7 nopți dacă doreşti, de asemenea, să te deplasezi puțin cu mașina și să te bucuri de diferitele peisaje și zone ale insulei.

Unde să stai

Porto Vecchio este un oraș pitoresc din sudul Corsica, este locaţia ideală pentru cazare dacă doreşti un apartament un îţi poţi prepara micul dejun, cu ingrediente de la piaţa locală.

Costuri:
începând de la 300 400 Euro pentru 7 nopți.

Cum să ajungi acolo

Există conexiuni directe de zbor din multe orașe europene, putem să căutăm foarte simplu pe Google sau Sky Scanner apoi rezervi direct cu compania aeriană.

Costuri:
aproximativ 200 de euro de persoană.

Alternativ:
Conduceți din România către Italia sau sudul Franței și luați un feribot. Poţi compara rutele și prețurile aici.