Dansul hipnotic al Luminilor Nordului este o experienţă care te urmareşte toată viaţa,  pentru că, asa cum se spune în folclorul norvegian, cei care au norocul sa admire acest fenomen sunt binecuvantaţi.

Pe cat de spectaculoasa este aparitia Aurorei Boreale, pe atat de capricioasă se dovedeşte în unele cazuri. Sunt câteva condiţii esenţiale care trebuie întrunite pentru a va bucura de acest fenomen, dar cea mai importantă este următoarea: călătoriţi în nordul Europei.

Am selectat cele mai frumoase 5 destinaţii de unde puteţi admira Aurora Boreală, dar veţi avea parte şi de experienţe culturale deosebite:

1) Tromso, Norvegia

Localizat dincolo de Cercul Polar, orasul Tromso a devenit in ultimii ani principalul punct pentru “vanarea” Aurorei Boreale. Orasul este micuţ, dar cochet, iar aici puteţi descoperi cea mai nordica universitate din lume şi cea mai nordică berărie. Cand conditiile meteorologice sunt bune, Aurora Boreala poate fi observata din oraş.

Tromso Norvegia Aurora Boreala
Cele mai bune locuri din Europa pentru a admira Aurora Boreală

2) Insulele Lofoten, Norvegia

Încadrat de munţi ce par a se ridica direct din apele mării, arhipelagul sălbatic al insulelor Lofoten este de o frumuseţe răpitoare. Cu o istorie ce îşi extrage seva încă din perioada vikingă, aceste insule care la prima vedere ar părea ostile activitatilor omeneşti, gazduiesc gălăgioase şi colorate sate pescăreşti.

Insulele Lofoten Norvegia Aurora Boreala
Cele mai bune locuri din Europa pentru a admira Aurora Boreală

3) Islanda

Fie ca alegeţi tărâmul sudic impodobit de cascade, geyzere şi plaje vulcanice, vestul tării brazdat de fiorduri, nordul mistic dominat de lacul Myvatn, sau centrul tării desprins din peisajele selenare, Islanda completează experienţa observării Aurorei Boreale prin ale sale peisaje de vis.

Islanda Aurora Boreala
Cele mai bune locuri din Europa pentru a admira Aurora Boreală

4) Parcul National Abisko, Suedia

Localizat în nordul tării, la caţiva kilometri de graniţa cu Norvegia, parcul naţional Abisko se dezvăluie turiştilor sub forma unui paradis ascuns, dominat de splendide canioane, lacuri şi cascade. Dacă sunteţi în cautarea unei atmosfere intime, desprinsă de lumea modernă, atunci Abisko este locul ideal.

Parcul National Abisko Suedia Aurora Boreala
Cele mai bune locuri din Europa pentru a admira Aurora Boreală

5) Laponia, Finlanda

Laponia nu este doar ţara lui Moş Crăciun, ci şi un loc ideal pentru vânarea Aurorei Boreale. Rovaniemi, Ivalo, Levi si Kemy sunt câteva dintre localităţile unde puteţi poposi în aşteptarea Luminilor Nordului. Experienţa poate fi completată cu practicarea unor sporturi de iarnă, excursii cu sania trasă de reni sau câini Husky, precum şi vizitarea unor comunităţi Sami.

Laponia Finlanda Aurora Boreala
Cele mai bune locuri din Europa pentru a admira Aurora Boreală