Plimbare cu Trasura in Transilvania + Cursuri de Calarie. Ah, ce te asteapta… Ce zumzet, ce pregatiri, ce mirosuri, ce privelisti. Descopera frumusetea din aceasta zona a satului Transilvanean. Pe parcursul unei plimbari cu trasura trasa de cal (…) poti admira specii rare din flora si fauna de pe Valea Pianului – jud. Alba, sau, pur si simplu sa admiri peisajele Transilvanene care reprezinta o adevarata calatorie in timp.

Plimbare cu Trasura

Ne plimbam cu caruta trasa de cal, apoi ne oprim sa vizitam Biserica din lemn „Cuvioasa Paraschiva” care dateaza din anul 1761. Biserica se aflata in patrimoniul UNESCO. Putem vedea mormintele strajuite de stalpii funerari, pe care se afla inscriptionat in latul stalpului, cifra romana „XIII”. Aici fiind cantonata „Legiunea XIII” Gemina datorita exploatarii aurifere de catre Dacii din zona.

Descrisa de multi turisti, ca un loc de poveste in care se intorc in timp datorita linistii si peisajelor pitoresti, Valea Pianului, este un loc plin de magie, cu o multime de casute neatinse de viata moderna. Va invitam sa descoperiti farmecul acestui loc minunat intr-o plimbare cu trasura, in mijlocul unui peisaj superb. Experienta dureaza 1 – 2 ore, trasura poate transporta 4 – 6 persoane si vizitiul. In functie de marimea grupului, pot fi inclusi si 1 – 2 copii. Tariful pentru fiecare plimbare este fix, indiferent de numarul de persoane din atelaj. Pretul nostru general este de 200 RON.

Plimbare Cu Trasura
Plimbare Cu Trasura

Plimbare cu Trasura in Transilvania

Este o experienta placuta sa te plimbi impreuna cu prietenii sau familia prin Comuna Pianu. Pe baza solicitarii putem sa organizam si excursii mai lungi combinate cu picnic in natura. Pe langa descoperirea peisajului specific fiecarui anotimp, spiritul de echipa va fi mai dezvoltat iar bucatele pregatite pe gratar sau in ceaun vor face experienta de neuitat.

Plimbarea cu trasura in destinatia de ecoturism a Transilvaniei poate fi oricand o experienta frumoasa de care te poti bucura in vacanta.

Fie ca alegi o plimbare scurta prin sat, fie ca vrei sa faceti o vizita la stana, la obiectivele turistice din zona sau in satul vecin, trasura poate fi o alternativa comoda pentru cei care vor sa guste domol din frumusetea locului si nu doresc sa calareasca.

Este o modalitate perfecta pentru a cunoaste si a te bucura de specificul satelor sasesti din Transilvania.

Cursuri de Calarie

Putem organiza lectii de calarie pentru copii atat in regim unu la unu, cat si pentru grupuri. La Clubul ,,La Mesteceni” vin un numar mare de copii sa invete sa calareasca fie cai fie ponei. Siguranta este pentru noi un element principal, astfel incat copiii sunt intotdeauna supravegheati de echipa noastra experimentata.

Alegerea calului nu se face la intamplare. Potrivirea dintre cal si viitorul calaret este asistata de catre instructori, fiind primordiala siguranta „ucenicului”. Urmeaza introducerea la cal, care este esentiala.

Primul contact este intermediat de instructor, care cunoaste obiceiurile calului, sensibilitatile lui, si stie cum poate fi atras de partea viitorului calaret.

Plimbare cu Trasura Trasa de Cal

Cursul de calarie continua cu urcarea in sa si primele ore de calarie, ce se desfasoara in manej, locul in care calaretul va invata pozitia de stat in sa, va invata comenzile si modul in care acestea sunt transmise calului.