Sibiu este un oraș fermecător de care te poţi bucura în timp ce explorezi frumoasele străzi împodobite cu case colorate, admirând arhitectura sa barocă impresionantă și descoperind muzeele sale multiculturale. Este orașul în care poți planifica o escapadă perfectă, plin de momente de relaxare, mâncare minunată și vederi fascinante. Dar fiecare zi grozavă din Sibiu ar trebui să înceapă cu o cafea delicioasă care să îți impulsioneze energia și să îți ofere acea senzație de „Astăzi, voi cuceri lumea”.

Arhiva de Cafea Si Ceai

Arhiva De Cafea Si Ceai Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Arhiva de Cafea și Ceai este un loc prietenos, cu povești și arome, cu oameni veseli și entuziaști și cu jazz cântând în surdină. Cuprinde cafenea, ceainărie și magazin.

La noi veți putea descoperi o mare varietate de cafele proaspăt prăjite de două dintre cele mai bune prăjitorii din România, Yume și Claro – disponibile vrac sau ambalate, pe care le putem râșni în funcție de modul de preparare. Colecția noastră de ceaiuri cuprinde peste 80 de sortimente – alb, verde, negru, rooibos, infuzii de plante, fructe și condimente într-o mare varietate de combinații. Alături de toate acestea regăsiți prăjituri și ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri, ciocolată belgiană, vinuri de la M1 Crama Atelier și bere artizanală românească (Zăganu, Nemțeana, Terapia).

Preparatele cafenelei au la bază doar ingrediente naturale, fără concentrate, arome artificiale și alte bazaconii. Cafeaua pe care o veți savura la noi este preparată profesionist, ca un rezultat al pasiunii noastre pentru cafea.

Cafe Wien

Cafeneaua vieneza, este o adevarata institutie de cultura, fiind un loc de intalnire unde se poarta discutii, unde se pot servi pe langa cafea si bauturi alcoolice si bineinteles produse de patiserie si cofetarie, unice in Europa.

Cafe Wien reuneste definitia unei cofetarii cu o cafenea, ambele cu specific vienez. Insa, in esenta, cafeneaua ramane o oaza binevenita in viata zilnica, un loc de retragere, de intalniri diverse, de savoare, de timp disponibil. Interiorul reconstituie ambianta autentica a cafenelelor din Viena prin decoratiunile ce includ si o istorie a capitalei austriece.

In meniul cofetariei-cafenea se regasesc torturi traditionale (Sacher Torte – tort de ciocolata), prajituri vieneze, specialitati din ciocolata. Totodata este prezent si traditionalul gulas alaturi de wursti vienezi.

Cafeneau Vieneza Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Hug The Mug

Hug The Mug Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Cine este în spatele Hug the Mug? În prezent, în spatele Hug The Mug se află opt colegi tineri care transmit esența și principiile care ne caracterizează. Aceștia conlucrează pentru a obține preparate de înaltă calitate și pentru a putea satisface dorințele clienților care se întâmplă uneori să nu se reflecte în mod direct în meniu. De aceea, spunem noi, că oferim și personalizarea cafelei. La crearea echipei au contribuit doi studenți entuziaști, vechi prieteni din copilărie, care sunt și inițiatorii proiectului.

Cum v-a venit ideea să deschideţi această cafenea? Ideea de a deschide Hug The Mug a venit în urma dorinței de a veni în sprijinul comunității locale cu un concept specializat pe cafea la pachet care propune consumatorilor un produs și un serviciu de calitate. Acest lucru se întâmpla la un moment în care piața sibiană nu era îndeajuns de dezvoltată în acest sens. Sibiul este deja de ceva vreme un oraș dinamic, cu o mulțime de „young professionals” și nu numai, care sunt în marea majoritate a timpului aflați pe fugă, dar care își doresc să se bucure de o cafea proaspăt măcinată și preparată pe loc. Hug The Mug și-a dorit încă de la început să vină în întâmpinarea acestora nu doar prin a satisface o nevoie obișnuită de sete sau consum de cofeină, ci și prin a oferi o experiență pozitivă completă.

AM PM coffee & more

Am Pm Coffee More Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

AM PM coffee & more este amplasat în clădirea primului restaurant la strada din Sibiu (1900). În 2019 aceasta ia o noua infatisare care aminteste de locatia de la portile cetatii, in imediata apropriere a Podului Minciunilor.

Lili’s Cafe

Lilis Cafe Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Situat în centrul Sibiului, în Piaţa Mică, Lili’s este un local îmbietor şi plin de individualitate. Prin sortimentul variat de băuturi, mâncăruri alese şi îngheţată de casă, avem pentru fiecare oaspete ceva de oferit. Personalul nostru prietenos vă invită să vă bucuraţi de o şedere cât mai plăcută.

The Refresh

The Refresh Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Vedeta noastră este cafeaua și suntem foarte pretențioși atunci când vine vorba despre cafea. Astfel, pentru cafenelele noastre apelăm la un lider mondial în pregătirea și prăjirea cafelei – Bocca!

Nod Pub

La NOD îți preparăm doar cafea proaspat prăjită local, provenită din ferme de cafea de specialitate al căror singur obiectiv este calitatea.

NOD PUB este locul unde iubitorii cafelei de origine își găsesc energia și inspirația într-o ceașcă.

La NOD PUB îți preparăm doar cafea proaspat prăjită local, provenită din ferme de cafea de specialitate al căror singur obiectiv este calitatea. Pentru a scoate la iveală aromele, boabele de cafea sunt preparate la un grad mediu de prăjire, având maxim trei-patru săptămâni înainte de a fi utilizate pentru a evidenția aromele naturale și irezistibile.

Seara ceștile de cafea se transformă în pahare de cocktail și vin de calitate. NOD PUB devine astfel cocktail bar și își surprinde prietenii care-i trec pragul cu un meniu special de cocktail-uri concept, băuturi clasice, vinuri alese și muzică bună.

La NOD totul se face cu pasiune, ține de calitate și evoluție continuă!

Cafeneaua din Librarie

Cafeneaua Din Librarie Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Si uite asa incepe povestea cafe-ului din librarie cu miros de carti, aroma de cafea proaspata, mediu prietenos, grijuliu, cu retete speciale si evenimente interesante. Suntem incantati sa va intampinati sa va alaturati in cea mai frumoasa poveste a coffe shopului construit cu pasiune, prietenie, o dorinta puternica de a schimba lucrurile oferindu-va un spatiu diferit, unde va puteti bucura pe deplin de carti, prieteni si evenimente, toate in acelasi loc.

Feel Fresh

Feel Fresh Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Prospețimea, gustul balansat și natural precum și varietatea de combinații sănătoase te vor face să simți din nou că trăiești cu adevărat!
De multe ori realizăm că există momente în viața noastră când uităm să trăim cu adevărat! Uităm de multe ori, sau pur și simplu stresul si ritmul din viață cotidiană ne face să nu mai realizăm cu adevărat plăcerile vieții! Nu mai savurăm clipa ca altă dată, nu ne mai bucurăm de peisaje, de sunete, de o plimbare sau chiar de gusturile autentice!

În mare parte e adevărat că gustul autentic este mai nou, o pretenție ce se lasă cu greu savurată! Gustul alimentelor crescute natural, băuturilor preparate instant din fructe sau legume proaspete ne sunt mai nou atât de distante! Iar elementele vieții în sine ne imping ca de multe ori să luăm decizii grăbite sau din comoditate! Însă când vine vorba de rutina zilnică, când vine vorba de alimentație și un stil de viață sănătos, cu ușurință constatăm că aceștia sunt de cele mai multe ori factorii principali pentru care nu mai putem afirma cu tărie că trăim cu adevărat!

Kleines Cafe Sibiu

Kleines Cafe Sibiu
Top 10 Cele mai bune cafenele din Sibiu

Kleines Cafe, cafeneaua cea mai mică din Sibiu, vă invită să savurați diferite sortimente de cafea Nespresso, cocktail-uri cu și fără alcool dar și răcoritoare cât și o gamă variată de vinuri și nu numai.