Din fericire exista multe lucruri de facut si motive sa ne vizitam tara.
Si daca nu stii de unde sa incepi, am facut o lista cu 6 locuri mai putin cunoscute unde trebuie sa ajungi pentru o vacanta superba in Romania.
Piscina „Pa Coasta” – exact ca in Bali
Situata in Maramures, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Sapanta, in satul Mara, piscina are un design care respecta traditiile zonei, terasa piscinei fiind construita, exclusiv, din lemn.

Privelistea de acolo este una de vis de unde se vede aproape tot satul, o cascada superba, dar si padurea in mijlocul careia e sapata piscina.
Langa piscina este construita si o terasa cu stuf, unde te poti ascunde de temperatura mare a soarelui si sa savurezi ceva racoritor. Rezerva o cazare in zona
Sanctuarul ursilor de la Zarnesti
Ai curajul sa il vizitezi?

Sanctuarul de ursi LiBEARty este cea mai mare rezervatie de ursi bruni din lume si se afla la Zarnesti, la 38 Km de orasul Brasov.
LiBEARty a facut subiectul unui documentar realizat de postul de televiziune londonez Animal Planet. In seria de 7 episoade, realizatorii au prezentat cele mai impresionante povesti ale ursuletilor de la Zarnesti.
Chiar si jurnalistii de la National Geographic au vizitat rezervatia LiBEARty, pentru a afla cum reusesc angajatii sanctuarului sa salveze ursii din conditii ingrozitoare.
Pentru copii poate fi o experienta unica in care pot privi ursii de la cativa metri distanta si pot afla mai multe despre importanta protejarii animalelor. Hai sa-i vizitezi si sa rezervi o cazare in zona.
Maldivele de la Aghires
Lacul supranumit si Laguna Albastra, datorita culorii apei incarcate cu praf de argila, nu este unul natural, ci este aparut pe locul unde s-a extras pe vremuri argila alba.

Albastrul apei, comparat cu cel pe care il gasesti in Marea Mediterana, reuseste sa atraga anual o multime de turisti.
Daca ajungi in comuna Aghieresu din Cluj, vei descoperi cu incantare un peisaj de poveste, in jurul Lagunei poti gasi mult stufaris iar la marginea poti descoperi o padure de gorun. Nu trebuie sa ratezi acest loc. Rezerva o cazare in Cluj.
Statiunea Soveja
Locul unde avem cel mai ozonat aer din Europa
Inca inainte de a ajunge la Soveja, peisajul de basm, cu brazi falnici si mesteceni argintii, il vrajeste pe turist. Soveja este o comuna situata in inima Carpatilor de Curbura, in Muntii Vrancei si se remarca printr-un grad ridicat de impadurire (98,5%).

Statiunea din Soveja era foarte populara in anii ’80 mai ales printre sutele de sportivi care isi faceau aici cantonamentele, profitand de aerul curat.
Situata la 600 de metri altitudine, localitatea este recunoscuta ca avand cel mai ozonat aer din Europa prin padurile de brazi si pini ce o inconjoara. Rezerva cazare in zona.
Statiunea „exotica” de la Berzasca
Prima statiune lacustra din Romania se afla in judetul Caras-Severin si poarta numele de Satul lacustru Berzasca.
Un complex cu 15 casute suspendate in stil rustic, construite la aproximativ 20-30 metri de mal, te duce cu gandul la o vacanta exotica.

Unicitatea locului este data de amplasare, privelistea superba a Dunarii si de zgomotul pasarilor care zboara deasupra.
In plus, aerul curat, soarele si combinatia dintre Muntii Almajului de-o parte si apele Dunarii de cealalta, te poarta intr-o atmosfera de calm si relaxare – Rezerva o cazare in apropiere.
Cetatea Alba Carolina
Una dintre cele mai importante cetati in stil Vauban din Europa

Eu m-am nascut in apropiere de Alba Iulia, asa ca iti povestesc din perspectiva unui localnic: interiorul cetatii, comorile culturale si arhitecturale.
Cateva mentiuni notabile:
- Biblioteca Batthyaneum, unde se afla un fragment din Codex Aureus . Acesta contine evangheliile dupa Matei si Marcu. Fragmentul se completeaza cu cel de la Biblioteca Apostolica Vatican din Roma, care cuprinde evangheliile dupa Luca si Ioan. Copertile 1 si 4, sunt lucrate in fildes si se gasesc in Londra si Roma.
- Muzeul si Sala Unirii,
- Schimbul de Garda
- Ruinele Castrului Roman Apulum
- Cele doua Catedrale monumentale:
a) Catedrala Incoronarii( unde au fost incoronati Ferdinand si Maria, ca regi ai Romaniei)
b) Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail (unde se afla mormantul lui Iancu de Hunedoara).