Garda Apulum a inceput un nou sezon de reprezentatii la Poarta IV a Cetatii Alba Carolina. Vineri, de la ora 19.00, albaiulienii si turistii au avut ocazia sa vada prima reconstituire antica din acest an.

Turistii au putut urmari luptele dintre daci si romani, costumele si persoanele pitoresti din perioada antica si au avut ocazia sa vada istorie vie. Nici macar valul de caldura din Cetate nu a speriat luptatorii si publicul, semn ca reprezentatiile de acest gen sunt de un real succes la Alba Iulia.

Garda Apulum in Cetatea Alba Carolina

Pentru inceput, in luna iulie, spectacolele vor avea loc de la ora 19.00, in fiecare vineri, urmand ca celelalte reprezentatii, care se vor intinde pana in prima jumatate a lunii octombrie, sa se desfasoare de la ora 18.00.

Garda Apulum in Cetatea Alba Carolina

Garda Apulum În Cetatea Alba Carolina
Garda Apulum În Cetatea Alba Carolina

Garda Apulum (vezi pagina de Facebook) este o trupa de reconstituie istorica antica compusa din patru formatii: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis si Magna Nemesis.

Formatiile sunt alcatuite din voluntari albaiulieni care incerca sa reconstituie aspecte militare si civile ale istoriei daco-romane, avand accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Garda Apulum În Cetatea Alba Carolina
Garda Apulum În Cetatea Alba Carolina

Trupele au luat nastere in urma unor proiecte derulate de Muzeul National al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgarciu si Tudor Rosu.

Spectacolele sunt sustinute de Primaria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului National al Unirii Alba Iulia.

Articol preluat de pe CasaDives.ro.